Cursuri de formare initiala a mediatorilor


Va invitam sa participati la Programul de formare a mediatorilor,derulat de Fundatia pentru Schimbari Democratice (FDC), furnizor autorizat de Consiliul de mediere.

Notă! Cursurile de formare inițială mediatori se pot organiza în București sau în alte localități, la solicitarea unui număr minim de 10 persoane, maxim 24 de persoane care doresc să participe, iar datele cursului, orele de desfășurare și locația vor fi convenite de comun acord. Pentru detalii ne puteți contacta la adresa de e-mail contact@fdc.org.ro.
 
Cursuri formare initiala Mediator, Bucuresti

Locul de desfasurare: - 
Perioada de desfasurare  Modulul I -; Modulul II -; Modulul III -
Interval orar de desfasurare curs: intre -
Costul cursului  este  de 3600 lei, din care 250 RON reprezintă taxa de înscriere, nerambursabilă. Plata poate fi facuta integral sau in transe ( vezi tabelul de mai jos ).

Mai multe detalii despre ofertele speciale si facilităţile de plată oferite de FDC, veti gasi in sectiunea "Oferte" a acestui site.
 
Cursul are un pronuntat caracter interactiv bazat pe jocuri de rol si studii de caz si este impartit in trei module, in total 14 zile de curs. Participantii beneficieaza de un suport de curs consistent si un CD cu modele de documente utilizate de mediator. 
 
Aleg FDC pentru ca
Are o experienta de peste 19 ani în domeniul rezolvarii de conflicte si medierii. 
Echipa FDC a dezvoltat constant, incepand cu 1996, proiecte pentru promovarea şi aplicarea medierii în diferite domenii, dobandind o vasta experienta la nivel national si international. 
Formatorii FDC au o pregatire de peste 600 ore de cursuri in tari cu tradiţie in mediere, iar ca specialisti va pot spune „cum sa faceti” si nu numai “ce sa faceti.” 
 
Inscrierea la curs in 2 pasi: 
1. Completati si trimiteti formularul de inscriere prin email: 
contact@fdc.org.ro (formularul se descarca din sectiunea "Cursuri/ Formare initiala/ Inscriere cursuri" a acestui site );
 
2. Primiti confirmarea de participare si factura proforma aferenta cursului.
 
* Inscrierea se considera finalizata dupa ce achitati suma de 250 lei nerambursabili, reprezentand taxa de inscriere.
 
Pentru informatii, reduceri si inscrieri la cursne puteti contacta telefonic 0736.399.578 sau prin email: contact@fdc.org.ro  


 
Formatorii cursurilor derulate de FDC sunt:

Formatori principali
Anca Elisabeta Ciuca si Silviu Erusencu
    
Formatori debutanti: Dan Ionica, Laurentiu Garcea, Gheorghe Gabrielli, Carmen Florentina Aldea

Cursurile sunt autorizate de Consiliul de Mediere.
Asadar, in urma absolvirii cursului, veti primi un certificat de absolvire eliberat de Consiliul de Mediere ( ce va serveste la autorizarea ca mediator ).

Pentru inscriere si informatii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati la numarul de telefon 0736.399.578 sau prin e-mail la contact@fdc.org.ro.

Cursurile organizate de FDC sunt impartite in trei module. Cuprinsul modulelor si pretul acestora sunt afisate in tabelul de mai jos:  
* Preturile sunt valabile doar pentru cursurile ce se desfasoara in Bucuresti.
** Pentru alte locatii, tarifele se pot modifica in functie de cheltuielile suplimentare ce pot sa apara
   
*** Cursul se poate plati in rate, pe module, conform tabelului de mai jos:
 
 
Modul
 
 
Continut +nr. ore
 
 
Numar ore curs acumulate/modul
(cf Standard de formare mediator)
 
 
Suma de plată
 
 
M 1
 
 
Analiza conflictelor (18)
Alternative de Rezolvarea Disputelor (9)
Cadru legal mediere (3)
 
 
30 ore
 
 1100RON din care 250 taxa inscriere
 
 
M 2
 
 
Abilitati de comunicare (12)
Mediere – introducere (6)
Etapele procesului de mediere 12)
 
 
30 ore
 
 
1100RON
 
 
M 3
 
 
Tehnici utilizate in mediere (12)
Etica in mediere (6)
Gestionarea documentelor si redactarea de acorduri (6)
 
 
24 ore
 
 
850 RON
 
 
 
 
 
Examinare
 1.  
   
  Notare pe parcurs (participare +lucrari)
 2.  
   
  Scris (test grila) – 2 ore
 3.  
   
  Oral (situational) – 0.5 ore/ absolvent
 
 
 
 
 
550 RON


Plata se face in contul:  RO12 BTRL 0440 1205 D490 57XX, deschis la Banca Transilvania SA, Sucursala Obor, pe numele Fundatia pentru Schimbari Democratice (se emite factura fiscala pe numele platitorului, conform extrasului de cont din banca).
 
ATENTIE! În cazul în care plata se face dintr-un cont al unei societati comerciale, va rugam sa precizati pe Ordinul de Plata numele persoanei pentru care se face plata, precum si CNP-ul acesteia.
 
Organizarea modulara a cursului permite ca, in cazul in care sunteti obligat sa amanati participarea la un modul din motive de forta majora, sa puteti urma acelasi modul in seria urmatoare, in limita locurilor disponibile.
Cursurile de formare se finalizeaza cu examen organizat de furnizor in colaborare cu Consiliul de Mediere, in maxim 90 de zile de la inceperea primului modul. Taxa de participare la curs include si cheltuielile de organizare a examenului.
Examanele sunt anuntate si aprobate de Consiliul de Mediere.
Participarea la examen se poate face NUMAI dupa absolvirea si achitarea celor trei module de formare.
 
Vă rugăm completaţi
Fişa de înscriere
pentru a afla mai multe despre
programele noastre de formare.
Formare +

Proiecte

Proiectele derulate de FDC au fost orientate către identificarea posibilităţilor de aplicare a medierii în contextul românesc, dar şi cel regional, precum şi în domeniul protecţiei mediului.
mai mult +

Mediatori

Echipa noastră de mediatori are 11 ani de experienţă în aplicarea mijloacelor alternative de rezolvare a disputelor, inclusiv a medierii, atât în disputele de grup, cât şi în cele interpersonale. Parteneriatul dintre FDC şi Inspectoratul General al Poliţiei Române a oferit echipei FDC accesul la o cazuistică bogată şi diversă.
mai mult +