« Înapoi la Ştiri

Persoanele care se adreseaza instantelor, vor avea obligatia de a face dovada ca au fost informate de un mediator cu privire la avantajele medierii

 Plenul Camerei Deputatilor a adoptat in 19.06.2012, cu un numar de 148 de voturi pentru Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator.

 

Legea va intra in vigoare la  01 octombrie 2012  iar instituirea obligaţiei de a participa la şedinţa de informare privind medierea, ca procedura prealabila instantei de judecata, prevazuta la art.601, la 6 luni de la publicarea in Monitorul Oficial.

 

Astfel, toate persoanele care se adreseaza instantelor vor avea obligatia de a face dovada ca au au fost informate de un mediator cu privire la avantajele rezolvarii prin mediere a conflictului pentru solutionarea caruia s-au adresat instantei.

 

Prevederea privind obligatia informarii prealabile se estimeaza ca va aduce in fata mediatorilor peste 2 milioane de persoane anual care se adreseaza instantelor vizand:

-     Protectia consumatorului.

-     Dreptul familiei (divort, partaj, custodia copilului, etc.).

   Raspundere profesionala (malpraxis).

-      Comercial, pana la sume pretinse sub 50.000 RON.

-      Infractiuni pentru care actiunea penala se pune in miscare la plangere prealabila.22-06-2012
Realizăm şi derulăm
cursuri de formare
care răspund cerinţelor
specifice ale beneficiarului.
mai mult +

Proiecte

Proiectele derulate de FDC au fost orientate către identificarea posibilităţilor de aplicare a medierii în contextul românesc, dar şi cel regional, precum şi în domeniul protecţiei mediului.
mai mult +

Mediatori

Echipa noastră de mediatori are 11 ani de experienţă în aplicarea mijloacelor alternative de rezolvare a disputelor, inclusiv a medierii, atât în disputele de grup, cât şi în cele interpersonale. Parteneriatul dintre FDC şi Inspectoratul General al Poliţiei Române a oferit echipei FDC accesul la o cazuistică bogată şi diversă.
mai mult +