« Înapoi la Ştiri

Incepand cu 17 octombrie, FDC organizeaza un nou curs de formare initiala a mediatorilor

Fundaţia pentru Schimbări Democratice (FDC) are plăcerea de a vă invita să participaţi la cursul de formare iniţială a mediatorilor organizat in Bucureşti, Str. Ion Movilă, Nr. 8, Sector 2.

Cursul are ca data de începere 17 octombrie 2011. Este împărţit în trei module astfel:
Modulul I (5 ZILE): Teoria şi Analiza Conflictelor, Alternative de rezolvare a disputelor, Cadrul legal profesia de mediator; Modulul II (5 ZILE): Mediere, Comunicare şi proces; Modulul III (4 ZILE): Mediere, Etică şi Reformulare

Examenul de absolvire are loc în două săptămâni de la terminarea cursului şi constă în: Test scris (aproximativ 2h), Probă orală şi o notă acordată pentru realizarea unei lucrări practice.

Participarea la curs costa 3660 lei si se poate plăti în rate pe module, respectiv: modulul I - 1200 lei, modulul II - 1200 lei, modulul III - 960 lei şi examinarea - 300 lei.

Cursurile derulate de FDC sunt autorizate de Consiliul de Mediere.

Un absolvent al Programului de Formare în Mediere va fi capabil:
• să analizeze orice tip de conflict;
• să estimeze posibilitatea rezolvării acestuia prin mediere sau alte metode alternative;
• să comunice eficient şi să faciliteze dialogul în mod constructiv;
• să identifice şi să aplice metode de construire a consensului corespunzătoare, inclusiv medierea;
• să îşi dezvolte abilităţile de a organiza şi desfăşura activitate ca mediator, în condiţiile Legii 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator.

Este recomandat ca persoanele care participă la aceste programe de formare să aibă pregătire de nivel universitar (studii încheiate), experienţă de lucru de minim 3 ani, abilităţi de comunicare dezvoltate şi dorinţa de a aplica practic cunoştinţele şi abilităţile dobândite prin aceste cursuri de formare.

Absolvirea cursului vă dă posibilitatea de a îndeplini şi condiţia de la lit f) art,. 7 din Legea 192/2006, putând astfel să vă autorizaţi ca mediator, respectiv veţi îndeplini toate condiţiile prevăzute la art 7.

Mai multe detalii le puteţi obţine la tel 021/ 318 90 77 sau prin e-mail la oricare din adresele: andreea.dulica@fdc.org.ro, contact@fdc.org.ro, office@fdc.org.ro, persoană de contact Andreea Dulică.



15-09-2011
Realizăm şi derulăm
cursuri de formare
care răspund cerinţelor
specifice ale beneficiarului.
mai mult +

Proiecte

Proiectele derulate de FDC au fost orientate către identificarea posibilităţilor de aplicare a medierii în contextul românesc, dar şi cel regional, precum şi în domeniul protecţiei mediului.
mai mult +

Mediatori

Echipa noastră de mediatori are 11 ani de experienţă în aplicarea mijloacelor alternative de rezolvare a disputelor, inclusiv a medierii, atât în disputele de grup, cât şi în cele interpersonale. Parteneriatul dintre FDC şi Inspectoratul General al Poliţiei Române a oferit echipei FDC accesul la o cazuistică bogată şi diversă.
mai mult +