« Înapoi la Ştiri

Consiliul Superior al Magistraturii a semnat un protocol de colaborare cu Consiliul de mediere

Joi, 26 mai 2011, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a avut loc ceremonia de semnare a protocolului de colaborare cu Consiliul de mediere.

La ceremonie au participat din partea CSM dl.Judecator Horațiu Dumbravă - Presedinte CSM, dl. Procuror George Bălan - Vicepreședinte CSM și dl. Judecator Adrian Neacșu, membru CSM.

Din partea Consiliului de mediere au participat dna Anca Elisabeta Ciucă - Presedinte CM, dna Katalin Barbara Kibedi - vicepreședinte CM, dl. Zeno Sustac - membru CM și coordonator al Comisiei de promovare a medierii și dna Mariana Zainia - membru CM și membru al Comisiei Permanente a CM.

Protocolul semnat ieri consfintește raporturile de colaborare dintre cele doua organisme și pune bazele colaborarii organizationale si legislative in materia medierii.

Printre altele, urmare a semnării acestui protocol, CSM va colecta date statistice cu privire la numărul de cauze soluționate prin mediere, dar și a celor în care părțile au fost trimise să se informeze cu privire la mediere. Pe de altă parte, Consiliul de mediere va proceda la clarificări cu privire la modul de întocmire a documentației de către mediatori, consultându-se periodic cu reprezentanții CSM cu privire la forme, conținut și proceduri. Efortul comun al părților semnatare este recunoscut ca fiind cel de îmbunătățire a calității actului de justiției, în primul rând prin degrevarea instanțelor și, în acest fel se va răspunde și solicitărilor permanente ale Comisiei Europene de a furniza date statistice cu privire la utilizarea medierii, în conformitate cu Directiva CE/52/2008.

Cu acest prilej au fost analizate și alte posibile colaborări și acțiuni comune care vizează utilizarea pe scară cât mai largă a medierii, în unele cazuri chiar ca și obligativitate.

Interviu cu Anca Elisabeta Ciucă: http://www.amiabil.ro/interviuri/141-interviu-anca-elisabeta-ciuca




31-05-2011
Realizăm şi derulăm
cursuri de formare
care răspund cerinţelor
specifice ale beneficiarului.
mai mult +

Proiecte

Proiectele derulate de FDC au fost orientate către identificarea posibilităţilor de aplicare a medierii în contextul românesc, dar şi cel regional, precum şi în domeniul protecţiei mediului.
mai mult +

Mediatori

Echipa noastră de mediatori are 11 ani de experienţă în aplicarea mijloacelor alternative de rezolvare a disputelor, inclusiv a medierii, atât în disputele de grup, cât şi în cele interpersonale. Parteneriatul dintre FDC şi Inspectoratul General al Poliţiei Române a oferit echipei FDC accesul la o cazuistică bogată şi diversă.
mai mult +