« Înapoi la lista proiectelor

Southeast European NGOs for the Stability Pact

Durată


01.07.1999-31.12.2000


Scop


Intitulat "Southeast European NGOs for the Stability Pact", proiectul a început în iulie 1999 în parteneriat cu Berghof Research Centre for Constructive Conflict Management. Proiectul a urmărit să identifice mijloace prin care ar putea sprijini obiectivele Mesei de Lucru a Pactului de Stabilitate printr-o permanentă creştere a cooperării şi a lucrului în reţea a ONG-urilor din Europa de Sud Est.

Activităţi


1) identificarea programelor de reţea precum şi a cooperărilor deja existente între ONG-uri din Europa de Sud-Est, precum şi alte inţiative în acest sens.
2) organizarea unei conferinţe regionale pentru a identifica nevoile şi priorităţile pentru activităţile viitoare
3) diseminarea rezultatelor conferinţei şi a cercetărilor adiacente.

Rezultate


Organizarea unei Conferinţe regionale de 5 zile la Sinaia, Romania, în Mai 2000 cu participarea a aproximativ 25 reprezentanţi de ONG-uri din Europa de Sud-Est.

Pe baza rezultatelor conferinţei au fost elaborate “Recomandările de la Sinaia” , care urmăresc îmbunătăţirea circuitului informaţiei prin eficientizarea comunicării şi consultării între structurile Pactului de Stabilitate şi reprezentanţii societăţii civile din regiune. Acest document a fost înaintat la întâlnirea de la Salonic a Mesei de Lucru a Pactului de Stabilitate şi a avut un impact semnificativ asupra centrelor de decizie din structurile Pactului de Stabilitate;

Publicarea rezultatelor conferinţei regionale de la Sinaia de către Berghof Research Center - Berlin, ca un Occasional Paper în Septembrie, 2000 şi distribuirea acestuia în 5,000 de exemplare la toate instituţiile şi organizaţiile implicate în activităţile Pactului de Stabilitate;

Propunerea de a realiza un proiect de 3 ani pentru a crea un South Eastern European NGOs Network, continuând astfel activităţile acestui program.

Finanţatori


Evangelische Zentrallestiftung fuer Endwicklungshilfe (EZE) – Bonn, Germany
Berghof Research Center – Berlin, Germany
Realizăm şi derulăm
cursuri de formare
care răspund cerinţelor
specifice ale beneficiarului.
mai mult +

Proiecte

Proiectele derulate de FDC au fost orientate către identificarea posibilităţilor de aplicare a medierii în contextul românesc, dar şi cel regional, precum şi în domeniul protecţiei mediului.
mai mult +

Mediatori

Echipa noastră de mediatori are 11 ani de experienţă în aplicarea mijloacelor alternative de rezolvare a disputelor, inclusiv a medierii, atât în disputele de grup, cât şi în cele interpersonale. Parteneriatul dintre FDC şi Inspectoratul General al Poliţiei Române a oferit echipei FDC accesul la o cazuistică bogată şi diversă.
mai mult +