« Înapoi la lista proiectelor

Cursuri în Mediere Avansată pentru Reţeaua de Mediatori din România

Durată


Octombrie-Noiembrie 1999


Scop


Obiectivul cursurilor de Mediere Avansată a fost acela de a îmbunătăţi cunoştinţele despre intervenţia în situaţii conflictuale şi îmbunătăţirea abilităţilor necesare mediatorilor profesionişti, membri ai Reţelei de Mediatori din România.


Activităţi


7 membri ai Reţelei de Mediatori din România au participat la cursurile de Mediere Avansată (Mediere II, Mediere III) organizate de FDC în toamna anului 1999.
Conţinutul Cursului de Mediere II a fost următorul: modele de mediere; etapele medierii şi proceduri special utilizate în funcţie de părţile din conflict; co-medierea; îmbunătăţirea cunoştinţelor pentru a identifica interesele; etapele conflictului

Conţinutul Cursului de Mediere III a fost următorul: modele de formulare şi reformulare pozitivă; realizarea şi dezvoltarea de jocuri de rol; puncte critice în mediere.

Programele de formare au fost realizate, organizate şi susţinute de către experţi ai Fundaţiei pentru Schimbări Democratice şi Canadian Institute for International Applied Negotiation.


Rezultate


   • S-a format un grup de specialişti, care au cunoştinţe şi abilităţi avansate în mediere şi sunt membri ai Reţelei de Mediatori din România;
   • S-a format un grup de experţi pregătiţi să realizeze, organizeze şi să susţină programe de formare în mediere


Finanţatori


Canadian International Institute for Applied Negotiation (CIIAN)
Association of Universities and Colleges of Canada (AUCC)
Realizăm şi derulăm
cursuri de formare
care răspund cerinţelor
specifice ale beneficiarului.
mai mult +

Proiecte

Proiectele derulate de FDC au fost orientate către identificarea posibilităţilor de aplicare a medierii în contextul românesc, dar şi cel regional, precum şi în domeniul protecţiei mediului.
mai mult +

Mediatori

Echipa noastră de mediatori are 11 ani de experienţă în aplicarea mijloacelor alternative de rezolvare a disputelor, inclusiv a medierii, atât în disputele de grup, cât şi în cele interpersonale. Parteneriatul dintre FDC şi Inspectoratul General al Poliţiei Române a oferit echipei FDC accesul la o cazuistică bogată şi diversă.
mai mult +